Prodaja

Pipistrel

Pipistrel je najbolji slovenački proizvođač lakih aviona koji je 1989. godine osnovao Ivo Boscarol sa sedištem u Ajdovščini (Republika Slovenija). Proizvodni pogoni kompanije se, osim u Ajdovščini, nalaze i u blizini grada Gorice u Italiji, kao i u Kini.

Airdrome Aeroplanes

Airdrome Aeroplanes predstavlja najpoznatiju američku kampaniju koja se već preko 30 godina bavi proizvodnjom replika aviona iz Prvog svetskog rata. Osnivač fabrike je Robert Basli (Robert Baslee), koji potiče iz države Misuri (Missouri), gde je firma i stacionirana. Replike su rađene prema originalnim nacrtima, kako bi se što bolje dočarao izgled i letački doživljaj iz kabine lovačkog aviona tog istorijskog perioda. U ponudi postoji preko 30 modela aviona, a preko 500 primeraka ovih “retro-lepotana” u letnom stanju se danas mogu pronaći širom sveta.

Alpi Aviation

Alpi Aviation je firma sa sedištem u gradu Pordenone na severu Italije. U kompaniji se bave konstruisanjem i proizvodnjom letelica lake avijacije (aviona, helikoptera i dronova). Najpoznatiji avioni sa dva sedišta su Pioneer 200 i Pioneer 300. Zbog kombinacije drveta i kompozita, ove letelice su pogodne i za akrobatsko letenje. Danas u više od 30 država širom sveta leti preko 1000 primeraka letelica ovog italijanskog proizvođača sa više od 20 godina iskustva i sopstvenog razvoja.

Air Creation

Air Creation je kompanija koja se bavi proizvodnjom ultralakih i lakih sportskih letelica. Sedište joj je u istočnoj Francuskoj, u mestu Obena. Počevši sa radom 1982. godine, do danas su proizveli preko 5000 motornih zmajeva.

Verner Motor

Verner Motor je češka fabrika zvezdastih motora koji služe za ultralaku i eksperimentalnu avijaciju. U svojoj ponudi imaju motore sa 3, 5, 7 i 9 cilindara. Pored distributera širom sveta, središte koje snabdeva čitavo tržište nalazi se u Šumperku, Češka.